Matematik

Matematik hjælp

23. august 2016 af musen240 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal denne her opgave løses?( er helt lost) 

På en ø vokser antallet af fugle med 27 % om året.

I 2005 var der 1200 fugle på øen.

a) indfør passende betegnelser, og opstil en formel til at beregne antallet af fugle i årene efter 2005 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2016 af mathon

a)

                    N(t)=1200\cdot 1{,}27^{\, t}

når N(t) er antal fugle t år efter 2005


Svar #2
23. august 2016 af musen240 (Slettet)

Okay tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2016 af Euroman28

Lige forlængelse til Mathon skriver,

Du skal betragte den udfra renteformlen.


K = K_0 (1+r)^n

således

K = K_0 (1+r)^n \\ K_0 = 1200 \\ r = 0.27\\

Så du ender med

K = K_0 (1+r)^n \Leftrightarrow f(x)=b\cdot a^x \\ K_0 = 1200 \\ r = 0.27\\ f(x)=1200(1+0.27)^x=1200(1.27)^x

goddag.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.