Fysik

Vejen til fysik

23. august 2016 af fa71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen! tænkte på om i ikke kunne hjælpe mig med den her fysik opgave som er får til i morgen, kan virkelig ikke helt finde ud af det. Plzzzzzzzzzz hjælp

Opgave 50

a. Opskriv Bohrs formel for energiniveauerne i hydrogen og angiv tabelværdier for de indgående konstanter.
b. Udregn energierne i joule og i eV for energitilstandene med   n = 6  og  n = 8.
c. Udregn frekvensen for de fotoner, der udsendes ved overgangen fra  n  =  8  og  n = 6.
d. Udregn fotonernes bølgelængde.
e. Hvilken type stråling er der tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2016 af peter lind


Svar #2
23. august 2016 af fa71 (Slettet)

Jeg kender godt til formlerne, men når jeg prøver på at regne det ud, virker det bare ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2016 af mathon

a.
                  E_n=-\frac{h\cdot c\cdot R_{yd}}{n^2}

                                                                       \begin{array}{|c|c|} \hline st\o rrelse&tabelv\ae rdi\\ \hline h&6{,}62607\cdot 10^{-34}\; Js \\ \hline c&2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}\\ \hline R_{yd}&1{,}09737\cdot 10^7\; m^{-1}\\ \hline \end{array}


Svar #4
23. august 2016 af fa71 (Slettet)

Men hvilken en af opgaverne er det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. august 2016 af mathon

b)
                  E_6=-\frac{2{,}17987\cdot 10^{-18}\; J}{6^2}=-6{,}0552\cdot 10^{-20}\; J=-0{,}377936\; eV

                  E_8=-\frac{2{,}17987\cdot 10^{-18}\; J}{8^2}=-3{,}40605\cdot 10^{-20}\; J=-0{,}212589\; eV
    


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2016 af mathon

c)
          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f_{8 \to6 }=c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{6^2}-\frac{1}{8^2} \right )=3{,}28984\cdot 10^{15}\; Hz\cdot \left ( \frac{1}{6^2}-\frac{1}{8^2} \right )=3{,}99807\cdot 10^{13}\; Hz  


Svar #7
23. august 2016 af fa71 (Slettet)

Okay tak, men hvordan udregner jeg frekvensen uden bølgelængden


Svar #8
23. august 2016 af fa71 (Slettet)

Tusind tak!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2016 af mathon

d)
          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \lambda _{8 \to6 }=\frac{c}{f_{8 \to6 }}=7{,}4984260\cdot 10^{-6}\; m=7498{,}4260\cdot 10^{-9}\; m=7498{,}4260\; nm 


Svar #10
23. august 2016 af fa71 (Slettet)

Mange mange tak


Skriv et svar til: Vejen til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.