Matematik

Find y-værdien i et punkt på en ret linje når man kender x-værdien og hældningen

24. august 2016 af Anne0909 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde y-værdien i et punkt som ligger på en ret linje, jeg kender x-værdien i punktet og hældning på linjen, men hvilken ligning skal jeg så bruge på at finde y-værdien?

Mange tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2016 af Capion1

Den rette linjes ligning
y = ax + b
viser, at du er nødt til også at kende b.


Svar #2
24. august 2016 af Anne0909 (Slettet)

men jeg kender ikke b-værdien, så det er ikke en mulighed :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2016 af Capion1

Du kan ikke finde y uden at kende b.
Er linjen bestemt ved en parameterfremstilling, skal parameteren kendes.


Svar #4
24. august 2016 af Anne0909 (Slettet)

undskyld glemte at skrive at jeg kender en ligning som lyder f(x)= 1/x hvor punktet ligger på :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2016 af Capion1

Skæring af linje og hyperbel:
ax + b = 1/x                            b = 1/x - ax
Indsæt herefter de(n) fundne x-værdi(er) i et af funktionsudtrykkene.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2016 af Euroman28

Kan du ikke poste hele opgaven, så giver det mere mening? 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Find y-værdien i et punkt på en ret linje når man kender x-værdien og hældningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.