Matematik

Opgave 1 kost (Lea's kost for en bestemt dag)

24. august 2016 af HKCamilla - Niveau: 10. klasse
Hej, jeg har et problem med denne her opgave om Lea's kost. Jeg har bare det problem, at fra opgave 1.4 og ned kan jeg slet ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre. Jeg har forsøgt forskellige ting, men er slet ikke sikker på, at det er rigtigt.

Jeg har vedhæftet en fil og håber, at nogen kan hjælpe mig. Skal aflevere det på onsdag. :)

Her kan man se hele tabellen under opgave 1: https://www.uvm.dk/-/media/UVM/Filer/Udd/Voksne/XLS12_15/130527-AVU132_MAT_D_Excel_2003.ashx?la=da
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2016 af Justitia

Mængden af kalorier og ganger dette tal med 0.88. 

F.eks. 2000 x 0.88 = 1760.


Svar #2
24. august 2016 af HKCamilla

Men hvor får du de 0,88 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2016 af Justitia

De 12%.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Når man trækker 12% fra noget, svarer det til at gange med 1-12/100 = 1-0,12 = 0,88.


Svar #5
24. august 2016 af HKCamilla

1414*0,88 = 1244,32, som så viser hendes overskredet 12%?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2016 af Justitia

Nej, det er hendes energibehov.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2016 af Justitia

Såfremt hun har indtaget 1414 kalorier, og dette er 12% mere end hendes energibehov.

Så tager du de 1414 kalorier og ganger med 0.88 for at finde hendes energibehov. 


Svar #8
24. august 2016 af HKCamilla

Okay, så hun har et energibehov på 1244,32, så skal jeg så finde ud af, hvor mange minutter hun skal dyrke zumba for at det svarer til hendes overskredet energibehov.

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2016 af Justitia

Præcis. :) 

Held og lykke med opgaven.


Svar #10
24. august 2016 af HKCamilla

Jo tak, er bare meget i tvivl, hvordan jeg skal finde det rigtige tal,

Altså hendes behov er 1244,32, men hendes energi er overskredet med 169,68.

Altså jeg tænker, at jeg vil sige de 169,68/8,883333333 = 19,10 min.

Jeg ved ikke, om jeg er helt gal på den.

Skriv et svar til: Opgave 1 kost (Lea's kost for en bestemt dag)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.