Fysik

HJÆLP TIL FYSIIIK

25. august 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et elektrisk kredsløb på figur 4.2 måler vi spændingsforskellen Uab over pæren. Voltmetret viser Uab = 4,5 V. Strømmen løber gennem pæren fra A til B, men ledningselektronerne bevæger sig gennem pæren fra B til A

a. Angiv værdien Uba, ´forstår ikkehelt, hvordan altså en formel eller? (samme for a og b)

b. Beregn det elektriske arbejde, som bliver udført på en ledningselektron, når den passerer gennem pæren.

c. Gør rede for energiomdannelserne i pæren.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Vi kan ikke se figur 4.2.


Svar #2
25. august 2016 af Einstein5 (Slettet)

ups, figuren er bare et meget sompelt kredsløb sat til et voltmeter, med en afstand A-B,  det har ikke relevans for opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

a) Der er opgivet, at Uab =4,5V. Så er Uab vel 4,5V.

b) Slå elektronens ladning e op. Det elektriske arbejde er spændingsforskellen gange ladningen.

c) prøv at skrive noget og lad os se det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2016 af hesch (Slettet)

Uab = 4,5V    →        Uba = -4,5V

Med Ohms lov ( U = R * I ) regnes spændingsforskelle ikke med fortegn ( fx -U = R * -I ), men med Kirchhoffs love er fortegn et must.  Fx spændingsloven:

Summen af spændingsændringer, regnet med fortegn, langs en lukket cirkulationsvej = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

#4 er korrekt, det er mig, der har overset, at der står Uba.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FYSIIIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.