Fysik

Hjælp til fysik !

25. august 2016 af henrikbangsgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

En klump var sammensat af to halvkugler med diameter = 2R  = 89 mm og den havde i alt massen  = 6,2 kg.  Hvordan regner jeg det ud, hvis jeg vil finde densiteten? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2016 af peter lind

Brug at rumfanget af en kugle er 4*π*r3/3


Svar #2
25. august 2016 af henrikbangsgaard (Slettet)

så får jeg 369120,9 

og så skal jeg sige m · v

massen er 6,2kg dvs.

6,2/369120,9 = svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2016 af peter lind

Pas på med enheder


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2016 af mathon

                    \rho_{middel} =\frac{m}{\tfrac{\pi }{6}\cdot d^3}=\frac{6{,}2\; kg}{\tfrac{\pi }{6}\cdot\left ( 0{,}89\; dm \right )^3}


          \frac{kg}{dm^3}=\frac{g}{cm^3}


Skriv et svar til: Hjælp til fysik !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.