Matematik

Hvor hurtigere er han til at cykle end at gå?

27. august 2016 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg føler at det her burde være nem men jeg ved det ikke.

Vedhæftet fil: Opgave 2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige opgaveteksten:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2016 af Soeffi

Kald hele strækningens længde for L. Kald den tid han bruger på at cykle for x.

Man skal finde: cykelhastighed / gåhastighed, hvor

cykelhastighed = [(2/3)·L]/x = 2L/(3x) og

gåhastighed = [(1/3)·L]/(2x) = L/(6x)

cykelhastighed / gåhastighed = 2L/(3x):[L/(6x)] = 2·6/3 = 4

Han cykler 4 gange hurtigere end han går.


Skriv et svar til: Hvor hurtigere er han til at cykle end at gå?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.