Matematik

Hvordan finder man definitionsmængden for en funktion?

27. august 2016 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har glemt hvordan man finder definitionsmængden for fx f(x) = -x + 4

Har forstået at definitionsmængden er de værdier x kan have, men hvordan skriver man det sådan at ens svar dækker over samtlige værdier x kan have?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2016 af JulieW99

Det er i hvert fald noget med noget interval, og så tror jeg, at det afhænger af hvilken sammenhæng det indgår i.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2016 af mathias1997

Dm(f)=\left \{ x\in \mathbb{R} \right \}

Altså, kan x være alle reelle tal.


Svar #3
27. august 2016 af Jegvedingenting

Okay, mange tak. Hvis jeg støder på noget, så skriver jeg igen ^^

Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2016 af Capion1

Skrivemåden i # 2 er nu ikke helt korrekt.
Der skal stå
Dm (f) = R
eller
Dm (f) = {x | x ∈ R }
eller
Dm (f) = {x | - ∞ < x < ∞ }
eller
Dm (f) :  ∀ x ∈ R    
 


Skriv et svar til: Hvordan finder man definitionsmængden for en funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.