Matematik

Ligning

27. august 2016 af Vdohn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har svært ved at dreje denne ligning:

5(x + 8) - 3(x - 8) = 4(x + 8) - 3x

Jeg er selv kommet så langt så jeg har ganget ind i parenteserne så det ser således ud:

5x + 40 - 3x - 24 = 4x + 32 - 3x

Men så kommer problemet, jeg ved at det skal give -32 men kan ikke lige dreje mellemregningerne. 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2016 af mathon

5x + 40 - 3x + 24 = 4x + 32 - 3x       (du har hævet en minusparentes forkert)

prøv nu


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2016 af argon42 (Slettet)

5(x + 8) - 3(x - 8) = 4(x + 8) - 3x

5x+40-3x+24=4x+32-3x


2x+64=x+32

x+32=0

x=-32


Svar #3
27. august 2016 af Vdohn (Slettet)

Tak for svar. Nu giver det klart mere mening. 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.