Matematik

Rødder please hjælp med rødder

27. august 2016 af miljoi - Niveau: B-niveau

Tjek billedet

det skal regnes ud med mellemregninger

Vedhæftet fil: rødder.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

\sqrt[6]{64\cdot 10^{6}}

Benyt først, at sjeteroden kan opdeles i et produkt af to sjetterødder, nemlig af 64 og 106.

Prøv så at gætte på talværdier  for hver af dem og opløft dine gæt til6. potens. Så tror jeg hurtigt, du finder resultatet.


Svar #3
27. august 2016 af miljoi

forstår ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Den 6. rod af et tal er det tal, der opløftet til 6. potens giver det oprindelige tal. Tilsvarende:

Den 3. rod af 125 er 5 fordi 53 = 125.

Der gælder: \sqrt[n]{a\cdot b} = \sqrt[n]{a}\cdot \sqrt[n]{b}. Det bruger du til at opdele den rod, du har i to.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Prøv bare at give kvalificerede gæt. F.eks. med 64 kunne man gætte på, at 4 var det rigtige svar, da det er et forholdsvist lavt tal. Du kan så teste det ved at sige 46, da det så skal give 64, hvis det er rigtigt. Ved udregning kan du se, at det ikke passer. 


Svar #6
27. august 2016 af miljoi

giver ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Har du prøvet at opdele roden i to?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2016 af mathon

#0
          \sqrt[6]{64\cdot 10^6}=\sqrt[6]{64}\cdot \sqrt[6]{10^6}=\sqrt[6]{2^6}\cdot \sqrt[6]{10^6}=2\cdot 10=20


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2016 af mathon

eller
          \sqrt[6]{64\cdot 10^6}=\sqrt[6]{2^6\cdot 10^6}=\sqrt[6]{(2\cdot 10)^6}=\sqrt[6]{20^6}=20


Skriv et svar til: Rødder please hjælp med rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.