Matematik

Forskrift for den rette linje

28. august 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej!

En ret linie har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0).
Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf.

Nogen der kan hjælpe??

Mit umiddelbare gæt ville være: f(x) = -2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Di gæt er desværre ikke rigtigt, men noget af vejen. f(x) = -2x skærer førsteaksen i (0,0). Du skal bruge f(x) = -2x+b. Du indsætter punktet P's koordinater og løser ligningen med hensyn til b.


Svar #2
28. august 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Hvordan indsætter jeg koordinaterne og hvor?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2016 af mathon

#2
   Brug punkt-hældningsformlen:

              y-y_o=a(x-x_o)

              y-0=-2(x-3)

              y=-2x+6


Svar #4
28. august 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Hvor får du tallet 3 fra i ligning 2? Eller har du bare sat to forskellige ligninger op med udgangspunkt i P(3,0)?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2016 af mathon

P(x_o,y_o)=(3,0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du har y = f(x) = -2x+b. Det bliver til 0 = -2*3+b, hvor "0" kommer fra P's andenkoordinat og "3" er P's førstekoordinat.


Skriv et svar til: Forskrift for den rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.