Matematik

2 Ligninger med 2 ubekendte

28. august 2016 af pååå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man denne her ligning?

2x + y = 6x + 4y = -2

I starten troede jeg at man kunne fordele ligningen til følgende:

2x + y = -2 og

6x + 4y = -2

Men jeg fik to forskellige svar, da jeg satte mine beregnede x og y værdier ind i de to.

Kan en eller anden ikke lige forklare hvordan man beregner den? Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af mathon

Skriv det forståeligt i to ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2016 af mathon

formentlig

                     2x+y=6
                     x+4y=-2


Svar #3
28. august 2016 af pååå (Slettet)

Ah ok tak


Svar #4
28. august 2016 af pååå (Slettet)

#2 

Men kunne du forklare hvorfor du fordeler den på den måde? For jeg forstår det nemlig stadig ikke, da jeg også har et par andre opgaver som minder om denne her, så jeg vil helst gerne lære 'metoden'


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2016 af mathon

Jeg har ikke opgaveteksten og gættede kun ud fra din ufuldstændige opskrivning, hvorfor tolkningen i #2 muligvis er forkert.


Svar #6
28. august 2016 af pååå (Slettet)

#5

Altså der er ingen opgavetekst, der står bare at det er to ligninger med to ubekendte, ogs har jeg bare fået ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2016 af mathon

…og så har jeg bare fået ligningerne

           2x + y = 6            x + 4y = -2


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2016 af mathon

                      x + 4y = -2 ⇒ x = -2 - 4y
hvoraf
                      2·(-2 - 4y) + y = 6

                      -4 - 8y + y = 6

                      -7y = 10

                       y = - 10/7     som indsat i 2x + y = 6 

giver
                       2x + (- 10/7) = 6 

                       2x = (42+10)/7

                              x = (21+5)/7

                              x = 26/7

                            

            


Skriv et svar til: 2 Ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.