Matematik

Basisopgave 8

28. august 2016 af mikk634c (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle problemer med den sidste opgave. 

Jeg har regnet arealet ud af selve tagrenden, men mangler noget hjælp til at finde ud af det sidste information.

opgave a har jeg fået arealet af taget som trekant til 21,555

og arealet af tagrenderne har jeg fået til 52800.

Mangler bare lidt hjælp til at regne det sidste i opgave b

https://gyazo.com/f9252a8a66ff8911708c201fd8a2f93e


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af mathon

                 Halvtagsvolumen/time • t  = tagrendevolumen

                 (14\; m)\cdot (5{,}1\; m)\cdot \left ( 0{,}004\; \tfrac{m}{h} \right )\cdot t=\frac{\pi }{2}\cdot \left ( 0{,}049\; m \right )^2\cdot \left ( 14\; m \right )

                 (5{,}1\; m)\cdot \left ( 0{,}004\; \tfrac{m}{h} \right )\cdot t=\frac{\pi }{2}\cdot \left ( 0{,}049\; m \right )^2

               


Svar #2
28. august 2016 af mikk634c (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Taget er ikke en trekant, men to rektangler, hver med siderne 5,1m * 14m. Det giver

Du har ikke bug for arealet, men for rumfanget.

Da taget hælder er den flade, nedbøren skal regnes over ikke det fulde areal, men den vandrette del af det. Du skal finde afstanden mellem tagkanterne og så regne arealet ud. Du kan så regne ud, hvor mange liter regn, der rammer taget pr time. Når du har rumfanget af tagrenderne og mængden af vand pr time, kan du regne ud, hvor lang tid, det tager at fylde tagrenderne op.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

#1 har glemt at tage hensyn til teghældningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2016 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

#0: Hvad er du kommet frem til?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2016 af mathon

                 Halvtagsvolumen/time • t  = tagrendevolumen

                 (14\; m)\cdot (\cos(25^\circ)\cdot 5{,}1\; m)\cdot \left ( 0{,}004\; \tfrac{m}{h} \right )\cdot t=\frac{\pi }{2}\cdot \left ( 0{,}049\; m \right )^2\cdot \left ( 14\; m \right )

                 \cos(25^\circ)\cdot (5{,}1\; m)\cdot \left ( 0{,}004\; \tfrac{m}{h} \right )\cdot t=\frac{\pi }{2}\cdot \left ( 0{,}049\; m \right )^2


Svar #8
28. august 2016 af mikk634c (Slettet)

Hvis jeg skriver det ind i vores cas får jeg

Hvad skal jeg gøre derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2016 af Soeffi

#8

Du har fundet at tiden er 0,204 time. Det skal regnes om til minutter og sekunder.


Svar #10
28. august 2016 af mikk634c (Slettet)

OK tak


Skriv et svar til: Basisopgave 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.