Matematik

HJÆLP RENTESREGNING

28. august 2016 af hovedpuder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken formel ville i bruge til at gøre rede for renten?

Lånet er på 25000

løbetiden er 60 måneder

månedlige ydelse er 728 kr.

renten er 2,05%


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af peter lind

Det var da en utrolig høj rente

Se din formelsamling, bog eller https://da.wikipedia.org/wiki/Annuitetsl%C3%A5n


Svar #2
28. august 2016 af hovedpuder (Slettet)

Jeg har allerede prøvet at sætte det ind i alle de mulige formler jeg har i min formelsamling (af emnet rentesregning). Der er bare ingen af dem der passer


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2016 af peter lind

Hvordan ved du at det ikke passer ? Har du også prøvet med formlen i henvisningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2016 af pååå (Slettet)

K = K_0 * (1+r)^n

Dette link skulle gerne få dig til at forstå det: http://brugbart.dk/kapitalfremskrivningsformlen


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2016 af Capion1

G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}     Gældsannuitet, formlen kaldes undertiden "G r y n" formlen.


Svar #6
28. august 2016 af hovedpuder (Slettet)

Jeg har nu prøvet at sætte stykket ind i formlerne, men svarene giver ikke noget brugbart... 

Men gældsannunitetsformlen får jeg 717


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2016 af Capion1

Isolér y og indsæt G, r og n.
Der kan være tale om afrundingsfejl/usikkerheder.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2016 af peter lind

Det må være en regnefejl. Du spørger om renten; men da den er givet i opgaven kan du bare sætte ind i højre side af formlen og se om den stemmer med den venstre side


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2016 af Capion1

Man kan ikke isolere r i denne formel, men kan beregne den numerisk.
Lad f.eks. r gennemløbe [0,0204 , 0,0206] med passende underdeling.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2016 af Capion1

Prøv at sætte r = 0,02050387935575816 ind i formlen
Man erindrer, at størrelsen skal have en vis nøjagtighed, når der skal opløftes i så høj en potens.
Det er ydelsen, der skal reguleres på, hvis man vil bibeholde r = 0,0205 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2016 af Capion1

25000=727,93\cdot \frac{1-1,0205^{-60}}{0,0205}  må siges at passe.


Skriv et svar til: HJÆLP RENTESREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.