Matematik

hurtig hjælp!!!

28. august 2016 af 33Sabina (Slettet) - Niveau: 8. klasse

x/3 + 4 = 8 

10/x + 9 = 11

Nogle der kan regne/forklare mig disse to regnestykker? / er betegnelsen for at det er en brøk!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af peter lind

I den første gang ligningen med 3

I den anden gan ligningen med x

dermed slipper du af med brøkerne


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2016 af mathon

           \left ( \frac{x}{3}+4 \right )=8                   begge sider multipliceres med 3

           3\cdot \left ( \frac{x}{3}+4 \right )=3\cdot8      der ganges ind i parentesen

            \left ( 3\cdot \frac{x}{3}+3\cdot 4 \right )=24

            \left ( x+12 \right )=24                plus-parentesen hæves

            x+12 =24                   subtraher 12 på begge sider

            x+12-12 =24-12

            x =12 


Skriv et svar til: hurtig hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.