Matematik

Dm og Vm

28. august 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der nogen, der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave?
Jeg har aflæst:

Dm = [-6; 6]

Vm = [-3; 1,5]

Men jeg forstår ikke det med at skulle løse de to ligninger? Hvad skal jeg gøre der?

Det skal siges, at jeg ikke har fået det undervist før, men bare har fået det som hjemmeopgave nu.
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af mathias1997

Dm = ]-6; 6[ 

-6 og 6 er ikke inkluderet, da de er markeret på grafen som tomme cirkler. Hvis cirklerne var fyldt med sort, betyder det at tallene er inkluderet i definitionsmængden.

At løse f(x) = 0 og f(x) = 1 betyder, at du skal finde de værdier for x, hvor funktionsværdien er hhv. 0 og 1.

Det gøres enten ved aflæsning af grafen eller mere præcist ved at sætte 0 og 1 på y's plads, hvorefter du løser x.


Skriv et svar til: Dm og Vm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.