Matematik

Vektorer

28. august 2016 af Studerendee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med denne opgave hvor jeg ved jeg skal bruge afstandsformlen, men jeg kan ikke få det til at blive det rigtige svar på papir (altså uden brug af lommeregner) nogle som kan hjælpe? -

A og B har koordinaterne (4,5) og (1,x)

a) Bestem x, nå IABI = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er måske lettere at vise dig, hvor det går galt. Prøv at skriv din fremgangsmåde ind. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2016 af mathias1997

\left | AB \right |=\sqrt{\left (x_2-x_1 \right )^{2}+\left ( y_2-y_1 \right )^{2}}

5=\sqrt{\left ( 4-1 \right )^2+\left ( 5-x \right )^2}

5=\sqrt{9+x^2-10x+25}

5=\sqrt{x^2-10x+34}

25=x^2-10x+34

0=x^2-10x+9

x_1=1 \space\ , \space\ x_2=9


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2016 af mathon

               \overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} -3\\ x-5 \end{pmatrix}

                \left |\overrightarrow{AB} \right |^2=(-3)^2+(x-5)^2

                25=9+x^2-10x+25

                0=9+x^2-10x

                x^2-10x+9=0\; ...


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.