Matematik

find gælden ud fra afdrag og rente.

29. august 2016 af christianb94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En gæld (G) afvikles med 15 lige store årlige ydelser på 4.750 kr. Renten er 4,2 % om året.
Beregn Gælden.
nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2016 af mathon

                          G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

                          G=4.750\cdot \frac{1-1{,}042^{-15}}{0{,}042}


Svar #2
29. august 2016 af christianb94 (Slettet)

tror jeg gør noget galt her, jeg får det til at give 96.537,98 hvilket jo ikke er rigtigt? tror det er omkring 1,042 i 15ende, men der står jo i -15ende hvordan taster jeg lige det ind? men tak for svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2016 af mathon

                        G=4.750\cdot \frac{1-1{,}042^{-15}}{0{,}042}=52.081{,}37


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2016 af mathon

indtastning:
                             4750*(1-1.042^(-15))/.042


Svar #5
29. august 2016 af christianb94 (Slettet)

okay, tak for hjælpen


Skriv et svar til: find gælden ud fra afdrag og rente.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.