Matematik

tangentligningen

29. august 2016 af carlpeder (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

Hvad vil det sige, at tangenten t har en stigningstal på 5? Er det hældningen? Og hvis ja hvad skal man så bruge det til 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2016 af StoreNord

tangenten y=5x+b   har stigningen|hældningen 5.


Svar #2
29. august 2016 af carlpeder (Slettet)

okay, men når grafen for funktionen med forskrift f(x) = 2*ln(x)+4x har en tangent t med stigningstal 5 hvad skal man så helt præcist gøre.

Vil nok tro, at man først differentiere og herefter sætter 5 = f'(x0) :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2016 af StoreNord

Det er korrekt.


Skriv et svar til: tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.