Matematik

Funktion

30. august 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man kan med god tilnærmelse finde frem til vægten af en elefant ved at måle diameteren af dens ekskrementer. Sammenhængen kan beskrives ved formlen:
y = 0,68 * x3

hvor y er vægten (målt i kg) af elefanten, og x er diameteren (målt i cm) af ekskrementet

a) Hvor meget vejer en elefant, hvis den ekskrement har en diameter på 12 cm?

dette fik jeg til at en elefant vejer 1175,04kg, hvis den har en diameter på 12cm.

Orker ikke lige skrive mellemregningerne. Det skal bare give mening så i kan hjælpe mig med b'ern.


På en safari finder man to elefanters ekskrementer, hvor den ene har 25% større diameter end det andet. en safari guide siger, at den ene elefant derfor må veje dobbelt så meget som den anden.
 

b) Undersøg ved hjælp af ovenstående formel, om safari-guiden har ret.

Nogen der kan hjælpe? :)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2016 af hesch (Slettet)

den ene har 25% større diameter end den anden.

Så hvis "den anden" har en diameter = 1 [unit], har "den ene" en diameter = 1,25 [unit].

Formlen ( y = 0,68 * x3 ) udtrykker så at y1/y2 = 1,253 / 13 = 1,953 / 1 = 1,953 , hvilket er ca. dobbelt op.

Du kan godt udregne:  ( 0,68*1,253 ) / ( 0,68*13 ) , men det giver det samme, for de 0,68 kan jo forkortes væk.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.