Fysik

fysik i sport

30. august 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :-)

Er der nogen der gider at hjælpe mig med at besvare det spørgsmål der er vedhæftet?

det ville være meget dejligt

tusind tak på forhånd :-)

Vedhæftet fil: Opgave 11.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af hesch (Slettet)

Ses bort fra vindmodstand, tab i springstangen under bøjning, osv., skal du redegøre for energiens bevarelse.

Dette kan gøres ved:

Accelerationskraft under tilløb ( Ekin = Facc * s ) =

Ekin ( ved konstant hastighed:  Ekin = ½*m*v2 ) =

Potentiel energi i toppen af spring ( Epot = m * g * htop )

Denne redegørelse kan foretages med forskellige detaljeringsgrader, men denne redegørelse er opgavens hensigt.

Så du skal fx redegøre for, at  Ekin(t) - Epot(t) = 0  til ethvert tidspunkt. Men det er de tre ovennævnte formler, der er "Tordenskjolds soldater".


Skriv et svar til: fysik i sport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.