Matematik

HJÆLP TIL MAT

31. august 2016 af Kalletj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg sidder helt fast i denne her opgave.. Håber i kan hjælpe tak på forhånd.

En funktion f er bestemt ved

f(x) = 6x^2 + 3

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf får gennem punktet P(2,10)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Først bestemmer du alle stamfunktioner til f:

F(x)=\int f(x)dx=2x^3+3x+k

Da du ved grafen skal gå gennem (2,10), skal bestemmes således, at f(2)=10. Dette gøres således:

F(2)=2x^3+3x+k=10\Leftrightarrow 2\cdot 2^3+3\cdot 2+k=10\Leftrightarrow k=-12

Løsningen bliver herved:

F(x)=2x^3+3x+(-12)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.