Matematik

Når man forøger længdemålene med 25%

31. august 2016 af HKCamilla - Niveau: 10. klasse
Jeg har denne her opgave om kufferter. Jeg skal vise udfra disse udsagn, at når man forøger længdemålene med 25% så vokser overfladearealet med over 50%. Hvordan viser jeg det? Altså jeg har forsøgt at sige overfladearealet 8448*1,25 = 2112, men jeg er ikke sikker på, at det er rigtigt eller hvordan jeg viser det?
Skal også gøre det samme med rumfanget, men ved ikke helt hvordan. Hjælp. :)
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af peter lind

Hvis du har længde l og bredde b af et rektangel er arealet l*b. Forøger du længderne af siderne med 25% bliver den nye længde og bredde l+l*0,25) = l(1+0,25)=l*1,25. Tilsvarende bliver bredden b*1,25. Arealet bliver l*1,25*b*1,25 > l*b*1,5


Svar #2
31. august 2016 af HKCamilla

Jamen, så bliver den i den lille kasse 80 l og 50 b.

Men da det er en kasse, skal højden så tælles med? Eller skal den forblive i sin oprindelige størrelse på 16?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af mathon

             1{,}25^2\cdot Ov=1{,}5625=1+0{,}5625=100\%+56{,}25\%

Ved længdeforlængelser med 25% øges kuffertoverfladen med 56,25%.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2016 af peter lind

#2 Det er arealet af overfladen, der spørges om. Arealet ad sideflader, endeflader, top og bund bliver hver forøget med 56,25 % og dermed bliver det samlede overfladeareal også forøget med 56,25%


Skriv et svar til: Når man forøger længdemålene med 25%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.