Matematik

REDUCER + TREKANTS BEREGNING

31. august 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg sidder ret meget fast i disse to opgaver 

Jeg skal reducer følgende: 2*(x^2+3*x)+(x-3)^2

Og der kan jeg jo anvende kvadratsætingen (a-b)^2 = a^2+b^2-2*ab

så det bliver til 2*(x^2+3*x)+x^2+3^2-2*x*3

Men havd gør jeg herefter? 

Og så skal jeg udregne 

AB, CD og AD i den vedhæftede trekant 

Jeg har allerde benyttet mig af pythagoras og fået: 3^2+4^2= 25 og kvadratroden af 25 er jo 5 

Men hvordan kan jeg komme videre herfra? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2016 af mathon

Pythagoras:
                        \left | AB \right |=c=5

                  \Delta CBD \thicksim \Delta ABC \thicksim \Delta ACD               ( ensvinklede trekanter )

hvoraf
                       \left | AD \right |=1{,}8
                       \left | BD \right |=3{,}2
                       \left | CD \right |=2{,}4
               
            


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af mathon

så det bliver til 2*(x^2+3*x)+x^2+3^2-2*x*3

Men hvad gør jeg herefter? 
                                               ganger ind i parentesen og hæver den. Derefter simpel reduktion.

                                                


Svar #4
31. august 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hvordan har du udrenget siderne i trekanten ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2016 af mathon

#4
                   \Delta ACD \thicksim ABC
hvoraf:
                   \frac{\left | AD \right |}{\left | AC \right |}=\frac{\left | AC \right |}{\left | AB \right |}

                   \frac{\left | AD \right |}{3}=\frac{3}{5}

                   \left | AD \right |=\frac{9}{5}=\frac{18}{10}=1{,}8

                   \left | BD \right |=\left | AB \right |-\left | AD \right |=5-1{,}8=3{,}2

                  \Delta CBD \thicksim \Delta ACD

                   \frac{\left | CD \right |}{\left | AD \right |}=\frac{\left | BD \right |}{\left | CD \right |}

                   \left | CD \right |^2=\left | AD \right |\cdot \left | BD \right |

                   \left | CD \right |=\sqrt{\left | AD \right |\cdot \left | BD \right |}

                   \left | CD \right |=\sqrt{1{,}8\cdot3{,}2}=2{,}4


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2016 af mathon

              \cos(A)=\frac{\left | AD \right |}{\left | AC \right |}=\frac{1{,}8}{3}

              A=\cos^{-1}\left ( 0{,}6 \right )=53{,}13^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2016 af Soeffi

#1.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: REDUCER + TREKANTS BEREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.