Matematik

Matricer to forskellige svar?

31. august 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej lektiehjælpere,
Jeg skal løse følgende ligningssystem:
2x_1+x_2-x_3+x_4=-3
3x_1+2x_2+x_3-2x_4=6
x_1+x_2+2x_3-x_4=2
Når jeg så løser den i hånden får jeg som min lærer et andet svar i forhold til hvad regneprogrammet Maple får? ( se venligst vedhæftede fil)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af VandalS

Det ser ud til at du udregner det der på engelsk kaldes Row Echelon Form mens Maple beregner Reduced Row Echelon Form. Forskellen er at de ledende koefficienter i REF skal normaliseres til 1 i RREF, og søjler der indeholder ledende 1-taller skal indeholde 0 på de øvrige pladser i RREF.


Svar #2
31. august 2016 af SørenFKF (Slettet)

Det forstod jeg ikke helt.. Altså forskellen... :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af VandalS

Se https://en.wikipedia.org/wiki/Row_echelon_form

Maple har lavet et par yderligere rækkeoperationer, således at de ledende 1-taller er de eneste tal forskellig fra nul i de søjler, de står i.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2016 af Therk

Træk yderligere række to fra række 1 og læg række 3 til række 2.

Dit svar er ikke forkert, det er bare ikke på en reduceret row echolon form, som VandalS også nævner. :)


Skriv et svar til: Matricer to forskellige svar?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.