Fysik

Statik

31. august 2016 af Lars28 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave ved ikke helt hvordan man skal regne det ud. 

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Hjemmeopgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af peter lind

Jeg går ud fra at det er opgave 1. Tag momentet omkring punktet B


Svar #2
31. august 2016 af Lars28 (Slettet)

Men er momentet ikke 0 der da den er undestøttet af en stang


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af peter lind

Momentet skal blive 0 på grænsen til tipning. Momentet er afhængig af s


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2016 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2016 af hesch (Slettet)

Opgave 2: 

Repræsentèr de fire kræfter ved komplekse værdier, fx  F1 = ( 60 / 40º ) kN.  ( pas på pilretninger ).

Vælg x-aksens retning som referencevinkel ( 0º ).

Addèr de fire komplekse kræfter på en egnet lommeregner, ( der behersker komplekse tal ).

Resultatet kommer så ud som  R / θx ,  ved visning i polært format.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1699355.png

Svar #7
02. september 2016 af Lars28 (Slettet)

Er der ikke nogen der har fremgangsmåden til opgave 1 er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2016 af Soeffi

#7 Moment er lig med kraft gange arm. Du skal regne momentet ud omkring punkt A eller punkt B. Lad os vælge momentet omkring punkt B.

Den del af arbejdsplatformen, der er til venstre for B, har massen 5m · 28 kg/m = 140 kg. Denne masse tænkes samlet i massemidtpunktet for den venstre del af arbejdsplatformen, som er 2,5 m til venstre for B. Denne del af momentet drejer mod uret og har størrelsen: 2,5m · (9,82 m/s2) · 140 kg = 3.437 Nm

Den del af arbejdsplatformen der ligger til højre for B har massen 3m · 28 kg/m = 84 kg. Dets moment, som peger med uret, er 1,5 m · (9,82 m/s2) · 84 kg = 1.237,32 Nm.

Til den del af momentet, der peger i urets retning er håndværkeren, hvis moment er s · (9,82 m/s2) · 90 kg = (883,8 · s) N

Det samlede moment er, idet med uret regnes for positiv omløbsregning: - 3.437 Nm + 1.237,32 Nm + (883,8 · s) N.

Man skal finde det s, der gør, at momentet er 0, dvs. man skal løse følgende ligning med hensyn til s:

- 3.437 Nm + 1.237,32 Nm + (883,8 · s) N = 0 ⇒ s = 2,49 m


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2016 af hesch (Slettet)

Når det samlede moment omkring B = 0, er understøtningskraften fra A = 0.  Dvs:

( Moment fra venstre side ) = ( moment på højre side )   →

\int_{0}^{5}M(x) dx = \int_{0}^{3}M(x)dx + g\cdot 90kg\cdot s

M(x)dx = F(x)\cdot x\cdot dx

F(x) = g\cdot 28 kg/m     ( F(x) er konstant )

Foretag integrationer og bestem s.


Svar #10
02. september 2016 af Lars28 (Slettet)

Denne del af momentet drejer mod uret og har størrelsen: 2,5m · (9,82 m/s2) · 140 kg = 3.437 Nm

Hvordan kan du se at det drejer mod uret 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2016 af Soeffi

#10

Denne del af momentet drejer mod uret og har størrelsen: 2,5m · (9,82 m/s2) · 140 kg = 3.437 Nm

Hvordan kan du se at det drejer mod uret 

Kraften peger nedad til venstre for omdrejningspunktet.


Skriv et svar til: Statik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.