Matematik

Integral uden hjælpemidler.

31. august 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

\int_{-2}^{4}(3\cdot x^2+2\div x^3+2x+4 )dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du skal gøre brug af analysens fundamental sætning:

\int_{a}^{b}f(x)dx=F(b)-F(a)

For nemhedens og overblikkets skyld, deler jeg lige beregningerne op. Vi starter med at integrere:

\int (3x^2+\frac{2}{x^3}+2x+4)dx=x^3-\frac{1}{x^2}+x^2+4x

Herefter skal grænserne bare indsættes:

(4^3+4^2+4\cdot 4-\frac{1}{4^2})-((-2)^3+(-2)^2+4\cdot (-2)-\frac{1}{(-2)^2})=\frac{1535}{16}-(-\frac{49}{4})=\frac{1731}{16}


Skriv et svar til: Integral uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.