Matematik

Fra 2 ubekendte til 1 ubekendt

31. august 2016 af Ribos11 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal kunne opstille en ligning hvor vi fra 2 ubekendte har 1 tilbage.

Har ligningen ´; y= 19-3x  eller x + 3y = 21 er ikke sikker på begge håber i vil hjælpe mig med at finde den rigtige ligning

Camilla køber 1 banan og 3 æbler og betaler 19 kr  Malene køber 1 æble og 3 bananer og betaler 21 kr  Hvad koster et æble. (Tip: sæt et æble til x kr og en banan til y kr)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af mathon

                  pris pr styk
             banan     æble
                 x          y

Camilla:   x + 3y = 19
Malene:   3x + y = 21 \Leftrightarrow y=21-3x

                x+ 3\cdot (21-3x)=19

                x+ (63-9x)=19

                x+ 63-9x=19

                -8x=19-63

                -8x=-44

                x=\frac{-44}{-8}=5{,}50       som indsat i y=21-3x
giver:
                y=21-3\cdot 5{,}50=4{,}50

dvs

                  pris pr styk
             banan     æble
                5,50     4,50


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2016 af peter lind

NB der er byttet om på x og y i #1

Isoler y i den første ligning(er gjort) og sæt resultatet ind i den anden ligning


Svar #3
31. august 2016 af Ribos11 (Slettet)

y= 19 - 3x er isoleret men hvad mener du med svaret? skal jeg ´sige 19-3x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2016 af peter lind

den anden ligning siger x + 3y = 21. Erstat y med det isoleringen fra første ligning


Svar #5
31. august 2016 af Ribos11 (Slettet)

Bare for at være sikker er det så y= 21 - 3x? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2016 af peter lind

nej. Du skulle erstatte y i den anden ligning med din isolering i første ligning altså erstatte y med 19-3x altså

x+3(19-3x) = 21


Skriv et svar til: Fra 2 ubekendte til 1 ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.