Matematik

Renter

31. august 2016 af Ribos11 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan bare ikke det med renter, nogle der vil hjælpe :)

1000 kr sættes i banken. efter 3 år står der 1100 kr. Bestem den årlige rente  (Slutbeløb = Startbeløb·(1+RentenOmskrevetTilKommatal)antalTerminer ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

1100=1000\cdot (1+r)^3

Isoler r og så gang det tal med 100%. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2016 af mathon

               K_n=K_0\cdot (1+r)^n

                \frac{K_n}{K_0}= (1+r)^n

                1+r=\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}

                r=\frac{p}{100}=\left (\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1 \right )

                p=\left (\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1 \right )\cdot 100

dvs
                p=\left (\left (\frac{1100}{1000} \right )^{\frac{1}{3}}-1 \right )\cdot 100


Svar #3
31. august 2016 af Ribos11 (Slettet)

Er der ikke en nemmere måde, at lave den på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2016 af mathon

Du kan jo indsætte talværdierne fra start af:

               K_n=K_0\cdot (1+r)^n

                \frac{1100}{1000}= (1+r)^3

                1+r=\sqrt[3]{1,1}=1{,}03228

                r=\frac{p}{100}=0{,}03228

                p=0{,}03228\cdot 100=3{,}228


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej.Du bliver nødt til at indsætte i formlen og isolere eller gøre brug af, hvad mathon har skrevet - der foregår det i et skridt. 

Hvis du ikke kan gøre rede for, hvad der sker i mathons svar, ville jeg vælge at indsætte i formlen og så isolere r. 


Svar #6
31. august 2016 af Ribos11 (Slettet)

ok det vil jeg prøve at gøre, mange tak :)


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.