Fysik

Hvad forstås ved average velocity i fysikken?

31. august 2016 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Hejsa

Hvad betyder begrebet average velocity egentlig? Har slået det op på nettet, men synes ikke at kunne fange betydningen helt. Der er speed og velocity. Speed forstår jeg, men ikke velocity.

Kan en kyndig person hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2016 af mathon

average velocity = gennemsnitshastighed


Svar #2
31. august 2016 af Jegvedingenting

Er det det samme som average speed? Hvad er forskellen på velocity og speed?


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Velocity, dansk hastighed, har retning, speed, dansk fart, har kunstørrelse.

Hvis et legeme skal ændre hastighed, skal det påvirkes af en kraft. Hvis kraften er vinkelret på hastigheden, ændres retningen af hastigheden, men farten er uændret.


Svar #4
31. august 2016 af Jegvedingenting

Okay, det må jeg tygge lidt på.

Takker.


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du kender ordet speed fra speedometer. Det kan ikke vise bilens retning, kun farten, speed.


Svar #6
31. august 2016 af Jegvedingenting

Så fart er altså ligesom en skalár? Som beskrives blot med et tal uden retning eller noget?


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Ja. Hastighed angives som en vektor, farten er længden af vektoren.


Svar #8
31. august 2016 af Jegvedingenting

Arh på den måde. Nu begynder det så småt at sive ind. Tak for hjælpen. Det var brugbart.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2016 af EnStuderende

Det er godt og vigtigt, at du er opmærksom på, at der er noget der hedder gennemsnitshastighed. Det er en af de ting, som mange glemmer rigtig meget, når de løser problemer med Newtons love. Der er stor forskel på start-, slut-, øjeblikkelig- og gennemsnitshastighed i sådanne situationer. Der taler jeg vist af erfaring :-)


Svar #10
03. september 2016 af Jegvedingenting

#9

Hvad er forskellen på start og øjeblikkelig hastighed?


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. september 2016 af EnStuderende

Den øjeblikkelige hatighed er f.eks. en bils hastighed til et givens tidspunkt. Hvis t = 0 er starthastigheden = den øjeblikkelige hastighed til dét punkt. Du kan f.eks. aflæse hældningen på en s/t graf for at finde den øjeblikkelige hastighed til et givent tidspunkt, t.


Svar #12
03. september 2016 af Jegvedingenting

Nårh på den måde. Nu forstår jeg det bedre. Tak for det.


Skriv et svar til: Hvad forstås ved average velocity i fysikken?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.