Matematik

Diagonaler

31. august 2016 af HrOle (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan kan man løse sådan nogen opagver? kender ikke rigtig til diagonaler

En tømrer skal lave en dør der 2m høj. Diagonal er dobbelt så lang som bredden. hvor bred er den?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af PeterValberg

Brug pythagoras, 
diagonalen er hypotenusen i en retvinklet trekant,
hvor du kender den ene katete (højden) og skal
bestemme den anden (bredden).... du ved også,
at hypotenusen er dobbelt så lang som bredden.

Opstil en ligning, hvor bredden er den ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. august 2016 af HrOle (Slettet)

Kunne du give nogle tips? Jeg ved den ene katete er 2m høj og skal finde den anden. skal jeg bruge

a2 + b?2 = c?2  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af mathias1997

Pythagoras

a^2+b^2=c^2

En ligning, hvor diagonalen er 2 gange bredden og højden 2 meter

2^2+b^2=(2b)^2

Isoler b


Svar #4
31. august 2016 af HrOle (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2016 af PeterValberg

#3 Du har glemt en parentes:

-----------------

Det havde du selv spottet, mens jeg skrev dette indlæg :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
31. august 2016 af HrOle (Slettet)

#5 skal jeg nu isolere a2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2016 af mathias1997

Nej, du skal isolere b

Du får en andengradsligning, som du skal løse:

3b^2-4=0


Skriv et svar til: Diagonaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.