Fysik

Blanding af luft

01. september 2016 af MOI56 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen der har en formel for blanding af luft, med forskellig temperatur ?

Eksempelvis: 3000 m3 ved en temperatur på 150 gr. blandes med 4500 m3 ved en temperatur på 80 gr.

Vi får så 7500 m3 ved en temperatur på ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2016 af mathon

Det afhænger også af trykket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2016 af mathon

          \varrho_{luft} =\left (\frac{M}{R} \right )\cdot \frac{p}{T}

          \varrho_{luft} =\left (\frac{0{,}0288108\tfrac{kg}{mol}}{8{,}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}} \right )\cdot \frac{p}{T}

          \varrho_{luft} =\left ( 0{,}00346514\; \tfrac{kg\cdot K}{Pa\cdot m^3} \right )\cdot \frac{p}{T}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2016 af mathon

Uden energiudveksling med omgivelserne haves:

           V_1\cdot \varrho _1=m_1
           V_2\cdot \varrho _2=m_2

Ligning om energiens konstans:


                     m_1\cdot c_1\cdot \Delta T_1+m_2\cdot c_2\cdot \Delta T_2=0    c1 og c2 er de specifikke varmekapaciteter
                                                                                          ved de respektive temperaturer

                     m_1\cdot c_1\cdot\left ( F-\left (423 \; K\right ) \right )+m_2\cdot c_2\cdot \left ( F- \left (353\; K \right ) \right )=0
                                                                                         F er fællestemperaturen

                                    F=\frac{m_1\cdot c_1\cdot (423\; K)+m_2\cdot c_2\cdot (353\; K)}{m_1\cdot c_1+m_2\cdot c_2}

 
        


Skriv et svar til: Blanding af luft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.