Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Udregning af nøgletal?

02. september 2016 af NiniForman (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke rigtig det der med nøgletal og hvordan man udregner dem. jeg har en opgave der siger at jeg skal redegøre for anvendelsen af nøgletal, og jeg er ikke engang sikker på at jeg forstår spørgsmålet, nogle der kan hjælpe evt??
Jeg har vedlagt opgaven i en fil, hvis det hjælper.

Vedhæftet fil: Kapitel 14 - Opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2016 af Stats

Omsætning / lønkrone

Distrikt 1: 5.320.000 / 466.000 = 11,42
Distrikt 2: 4.270.000 / 414.000 = 10,31
Distrikt 3: 3.530.000 / 377.000 = 9.36
Distrikt 4: 2.080.000 / 304.000 = 6,84

Det vil sige, at for hver gang direktøren giver Distrikt ét 1 krone til løn, så får virksomheden 11,42 kroner tilbage i omsætning.. Distrikt ét er bedst og værst i distrikt fire..

Ba% = [(omsætning - vareforbrug)/omsætning]·100

Distrikt 1: [(5.320.000 - 3.720.000)/5.320.000]·100 = 30,08%
Distrikt 2: [(4.270.000 - 2.560.000)/4.270.000]·100 = 40,05%
Distrikt 3: [(3.530.000 - 1.940.000)/3.530.000]·100 = 45,04%
Distrikt 4: [(2.080.000 - 1.450.000)/2.080.000]·100 = 30,29%

For hver 100 kr virksomheden omsætter for i distrikt ét, så vil der gå 30,08 kr til at kunne betale kapacitetsomkostninger og renter. Dette kan skyldes spild eller forkert sammensætning af sortiment mv.

Det går bedst i distrikt 3 og værst i distrikt 1...

Rate for køb

Distrikt 1: [(90 - 30)/90]·100 = 66,67%
Distrikt 2: [(120 - 30)/120]·100 = 75%
Distrikt 3: [(100 - 25)/100]·100 = 75%
Distrikt 4: [(125 - 25)/125]·100 = 80%

En tredjedel af de kunder der kommer ind i distrikt én, køber produkter, men 8 ud af 10 køber produkter i distrikt 8.

(Omsætning - vareforbrug)/antal ordrer (alternativt omsætning/ordrer og vareforbrug/ordrer)

Distrikt 1: (5.320.000 - 3.720.000)/180 = 8.888,89 kr
Distrikt 2: (4.270.000 - 2.560.000)/170 = 10,058,82 kr
Distrikt 3: (3.530.000 - 1.940.000)/140 = 11,357,14 kr.
Distrikt 4: (2.080.000 - 1.450.000)/140 = 4.500 kr.

For hvert køb køberen laver, så får virksomheden i distrikt ét 8.888.89 kr til kunne betale kapacitetsomkostninger og renteomkostninger. Det er bedst i distrikt tre og værst i distrik 4.

Dette giver et billede af virksomheden og ikke hver enkelt sælger.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Udregning af nøgletal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.