Religion

Kristendommen: GT og NT

18. september 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Er der nogen, der kan forklare mig sammenhængen mellem Det gamle Testamente og det nye?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af Capion1

Meget kort:  (Andre må tage over, hvis der kræves meget uddybende svar).
GT er beretningen om tiden f.Kr., og her forudsiges, at Kristus vil komme.
NT er tiden omkring Kristi fødel og tiden derefter. I NT gør Jesus op med den gamle lov, GT og lærer sine disciple om den nye lov, NT. Bjergprædikenen er et markant skel mellem GT og NT.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2016 af OnceUponATime

Som #1 skriver. Tilføjelse: gamle testamente er også kendt som Toraen, dvs den jødiske bibel, som bygger primært på deres profet Moses. Det nye testamente er den nyere Bibel som kristne mener er en efterkommer af det gamle testamente. Jøderne tror ikke på Biblen, og mener deres bog er den eneste sande. Og de kristne tror både på toraen og Biblen, og mener at Biblen er ligesom en nyere version af toraen.
Hvis du sammenligner de to tekster, ser du en del ligheder, men også små forandringer. Du kan tage syndefaldsmyten og sammenligne dem i begge tekster.
Specifikke retninger inden for kristendommen mener, at med Biblens ankomst blev Toraen (det gamle testamente) annulleret, og gør sig ikke længere gældende. I stedet følger man alene det nye testamente. Dette argumenterer de for gennem bjergprædikenen, hvor de mener at Jesus gjorde opgør med det gamle testamente og annullerede denne. Herudover mener de, at Jesus' ankomst blev proficeret i det gamle testamente.
Andre retninger inden for kristendommen mener, at det gamle testamente stadigvæk er gældende ligesom det nye. Og du kan derfor møde religiøse kristne der bærer tørklæde, afholder sig fra alkohol samt svinekød, præcis som det påbydes i det gamle testamente.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af Bang7812

helt kort det gamle testamente er omkring de myter der er i kristendommen og det nye er evangelierne der beskriver jesu liv


Skriv et svar til: Kristendommen: GT og NT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.