Fysik

Formel til specifikkevarmekap.

20. september 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen ved I om de formler er ens? 

- ?E/?T=c(v) * m(v) + C (kedel) og ?E=c (v) * m (v) * ?T 

altså man kan bruge den begge to til at beregne den specifikke varmekap. 

Den anden spørgsmål går ud på: 
Passer det at ud fra formlen: Kan vi beregne den modtagene energi og undersøge den tabte energi? 
?E=c (v) * m (v) * ?T + C (kedel) * ?T hvor C kedel = c kedel * m kedel 


Svar #1
20. september 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet)

Mit delta tegn er blevet lavet om til spørgsmålstegn


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af mathon

Når der ikke tages hensyn til energiudveksling med omgivelserne
haves under energibevarelse:

                         C_{vand}\cdot \Delta T_{vand}+C_{kedel}\cdot \Delta T_{kedel}=0

                         \underset{energiafgivelse}{\underbrace{-C_{kedel}\cdot \Delta T_{kedel}}}=\underset{energimodtagelse}{\underbrace{C_{vand}\cdot \Delta T_{vand}}} 

                         -m_{kedel}\cdot c_{kedel}\cdot \Delta T_{kedel}=m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}

                        


Skriv et svar til: Formel til specifikkevarmekap.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.