Fysik

Hvordan finder man slut temperaturen på is i vand?

21. september 2016 af sipe3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det lyder: "Vi placerer en isterning med massen 45,0 g og temperaturen -16 grader celsius i en termobeholder  med vand. Vandets masse er 0,250 kg, og vandets temperatur er 25 grader celsius. Efter et stykke tid er isen smeltet, og vi placerer et termometer i vandet.

Hvad viser termometeret?"

Jeg er i tvivl om hvordan jeg regner det ud... please hjælp!

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2016 af peter lind

Isen afgiver varmeenergien Qis = mis*c*ΔTis + mis* L   ΔTis er isens temperaturstignin og L er isens meltevarme

Vand modrager energien  Qvand = mvand*c*ΔTvand.

Da energien er bevaret  er Qis = Qvand


Skriv et svar til: Hvordan finder man slut temperaturen på is i vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.