Fysik

Partialtryk Gas (ligevægtskonstant)

22. september 2016 af TineS94 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Jeg har en lukket beholder (Vacuum) med følgende gasser:

2HgO (s) ⇔ 2Hg (g) + O2 (g)

Jeg får opgivet totaltryk ved to forskellige temperaturer.

Min opgave er at beregne ligevægtskonstanten Keq.

Jeg ved at koncentrationerne af gasserne er lig med deres partialtryk.

Mit spørgsmål til dig er så: Hvordan beregner jeg disse partialtryk med kun temperatur og totaltryk opgivet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2016 af mathon

Ifølge idealgasligningen
gælder:
                     \left [ gas \right ]=\frac{p_{gas}}{RT}
hvoraf for
                                               \left [ Hg \right ]^2\cdot \left [ O_2 \right ]=K_c

                                               \left (\frac{{p_{Hg}}}{RT} \right ) ^2\cdot \left (\frac{{p_{O_2}}}{RT} \right )=K_c

                                               \frac{{p_{Hg}}^2}{(RT)^2} \cdot \frac{{p_{O_2}}}{RT} =K_c

                                               {p_{Hg}}^2 \cdot {p_{O_2}} =K_c\cdot (RT)^3=K_p=K_{eq}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2016 af mathon

endvidere:
                       p_{Hg\, _{\textit{(g)}}}=\frac{n_{Hg}}{n_{total}}\cdot p_{total}

                       p_{O_2}=\frac{n_{O_2}}{n_{total}}\cdot p_{total}


Skriv et svar til: Partialtryk Gas (ligevægtskonstant)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.