Kemi

termodynamiske beregninger

23. september 2016 af Student015 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2016 af mathon

2)
        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! w_{ydre}=-p\cdot \Delta V=-\left ( 2{,}8\; atm \right )\cdot \left(2000 \; cm^3 \right )=-\left ( 283710\; Pa \right )\cdot \left ( 0{,}002\; m^3 \right )=-567{,}42\; J  

               q=1{,}5\cdot \left | w \right |=1{,}5\cdot\left ( 567{,}42\; J \right )=851{,}13\; J


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2016 af mathon

B\rightarrow C
                 \mathrm{d}V=0

                w=0


                 T_A=170{,}612\; K\; \; \; \; \; \; T_B=334{,}008\; K

                 \frac{p_C}{p_B}=\frac{T_C}{T_B}

                 \frac{\Delta p}{P_B}\cdot T_B=\Delta T

                 \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! q=n\cdot R\cdot \Delta T=\left (n\cdot R \right )\cdot\left ( \tfrac{P_C}{p_B}-1 \right )\cdot T_B=\left ( 3{,}32579\; \tfrac{J}{K} \right )\cdot \left ( \tfrac{1}{2} -1\right )\cdot \left ( 334{,}008\; K \right )=

                                                                                                                                       -555{,}42\; J

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2016 af mathon

     C\rightarrow A
                         Prøv selv.       


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2016 af mathon

   C\rightarrow A
                                q=w=p_C\cdot V_C\cdot \ln(\tfrac{1}{2})=\left ( 567{,}42\; J \right )\cdot \ln(\tfrac{1}{2})=-393{,}306\; J

                                w_{ydre}=393{,}306\; J


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2016 af mathon

 C\rightarrow A

detaljer:
                  dq=n\cdot C_v\cdot 0+p\mathrm\, {d}V

                  dq=(nRT)\cdot \frac{1}{V}\mathrm\, {d}V

                  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! q=(nRT)\cdot \int_{V_C}^{V_A} \frac{1}{V}\mathrm\, {d}V=p_C\cdot V_C\cdot \ln\left ( \frac{V_A}{V_C} \right )=\left ( 1{,}4\; atm \right )\cdot \left ( 4000\; cm^3 \right )\cdot \ln\left ( \frac{1}{2} \right )


Svar #6
25. september 2016 af Student015 (Slettet)

hmm.. Hvordan er du kommet frem til værdierne for Tog TB ?


Svar #7
25. september 2016 af Student015 (Slettet)

Det lykkede mig vist at finde frem til det :) Dumme omregninger, går altid galt :D 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2016 af Minaxx (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvordan i er kommet frem til de 2 forskellige temperaturer? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2016 af mathon

Temperaturkorrektion:
                                        T_A=170{,}612\; K^{\circ}        

                                        T_B=2\cdot T_A=2\cdot \left (170{,}612\; K^{\circ} \right )=341{,}224\; K^{\circ}

                                        T_C=\tfrac{1}{2}\cdot T_B=\tfrac{1}{2}\cdot2\cdot T_A=T_A=170{,}612\; K^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2016 af Minaxx (Slettet)

Tak for svaret Mathon. 

Jeg har lige et andet spørgsmål mere. 

den beregnede q for procssen A -> B, hvad er den for en formel du har brugt her?

Ifølge min bog bruges følgende formel for isobar processer,

Q=nCp*deltaT. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2016 af mathon

\mathbf{A\rightarrow B}

                       T_A=\frac{P_A\cdot V_A}{n\cdot R}

                       \frac{T_B}{T_A}=\frac{V_B}{V_A}

                       \frac{T_B-T_A}{T_A}=\frac{V_B-V_A}{V_A}
hvoraf:
                       \Delta T=\frac{\Delta V}{V_A}\cdot T_A=\frac{\Delta V}{V_A}\cdot \frac{p_A\cdot V_A}{n\cdot R}=\Delta V\cdot \frac{p_A}{n\cdot R}

                       q=n\cdot \frac{5}{2}R\cdot \Delta T

                     q=n\cdot \frac{5}{2}R\cdot \Delta V\cdot \frac{p_A}{n\cdot R}=\frac{5}{2}\cdot \Delta V\cdot p_A=\frac{5}{2}\cdot (2000\; cm^3)\cdot (2{,}8\; atm)=1418{,}55\; J


Skriv et svar til: termodynamiske beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.