Fysik

Hjælp til opgave d og e

24. september 2016 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hej jeg håber der er nogen der kan hjælpe med opgave d og e, er blank :-(

På forhånd tak for hjælpen :-)

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2016 af peter lind

d) Hvis to ens pærer forbindes parallelt er deres samlede modstand R/2 hvor R er modstanden ef en pærer. Du skal så bare genneføre opgave c igen med den nye modstand

e) beregn effekten Pi afsat i den indre modstand. Med Py som den ydre effekt beregnet i d) er virkningsgraden Py/(Pi+Py)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2016 af mathon

d)
          I=\frac{\mathbb{\varepsilon }}{R_i+R_y}=\frac{4{,}8\; \Omega \cdot A}{(1{,}2+5{,}4)\; \Omega }=0{,}727273\; A

Afsat effekt:
                         P_{a fsat}=\left ( 4{,}8\; V \right )\cdot \left (0{,}727273\; A \right )=3{,}49091\; W        

                         P_{vir\! k}=\left ( 5{,}4\; \Omega \right )\cdot \left ( 0{,727273}\; A \right )^2=2{,}8562\; W

virkningsgrad:
                          \eta =\frac{2{,}8562\; W}{0{,}0349091\; \tfrac{W}{\%}}=81{,}8\%

                  


Skriv et svar til: Hjælp til opgave d og e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.