Matematik

Golfbane opgave

24. september 2016 af purekilla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået stillet denne opgave og er virkelig på bar bund.

Bilag 1: https://gyazo.com/f194c08372c5c3f9565b950ffa3d96a1

Der skal bygges en bro med en maksimale længde på  20 målt vinkelret på x-aksen over en kunstig sø.

Kanten af søen følger graferne  f og g som jeg har vedhæftet. Enhederne er i meter.

Nedenstående figur viser graferne for f og g indtegnet i et retvinklet koordinatsystem.

Bilag 2: https://gyazo.com/ea1297682f8f870f59b0f051ee90e4a8

-? Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem grafen g og koordinatakserne.
- Opstil en funktionsforskrift til at kan beregne bredden af søen målt vinkelret på  x-aksen.
-? Bestem for hvilke  x-værdier, denne bro kan placeres.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2016 af Soeffi

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2016 af AMelev

Kan du ikke lige uploade den oprindelige opgaveformulering? Jeg forstår simpelthen ikke opgaven.


Svar #4
24. september 2016 af purekilla (Slettet)

  


Svar #5
24. september 2016 af purekilla (Slettet)

Her er et screenshot af den oprindelige

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2016 af StoreNord

Jeg tror du skal finde dèt sted, hvor den lodrette højdeforskel mellem f og g =20.

Løs ligningen f(x)-g(x)=20 med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2016 af StoreNord

Click på linket.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2016 af StoreNord

Den fine tegning i #1 har vist slet ikke noget med dèn (del)opgave at gøre, vel?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2016 af jantand

g skærer akserne ved

y=0 Skærer x aksen ved at sætte ligningen lig med 0.   x= 134 eller 170

Skærer y aksen ved x=0                                               y=20

Bredden er b(x)= f(x)-g(x)= (19*10^-6)x^3-0,0057x^2-0,35x+20

Broen er 20 m.

b(x) sættes lig med 20

Ligningen løses en løsning er x =0

Ligningen divideres med x og du får en andengradsligning

(19*10^-6)x^2-0,0057x-0,35=0


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2016 af Soeffi

#0 Bestem for hvilke  x-værdier, denne bro kan placeres.


Skriv et svar til: Golfbane opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.