Bioteknologi

pH Haster

24. september 2016 af SSunshine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til følgende tre opgaver. 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af mathon

                       pH=pH_o+0{,}2

                       \left [ H_3O^+ \right ]=10^{\, -pH}=10^{\, -pH_o-0{,}2}=10^{\, -pH_o}\cdot 10^{\, -0{,}2}=10^{\, -pH_o}\cdot\left ( 1+p\cdot 10^{-2} \right )

                       1+p\cdot 10^{-2}=10^{-0{,}2}

                       p=\left (10^{-0{,}2}-1 \right )\cdot 10^2=-36{,}9043

En pH-afvigelse på 0,2 Sø svarer til en H3O+-koncentrationsafvigelse på -36,9%.

                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2016 af mathon

                       pH=pH_o-0{,}2

                       \left [ H_3O^+ \right ]=10^{\, -pH}=10^{\, -pH_o+0{,}2}=10^{\, -pH_o}\cdot 10^{\, 0{,}2}=10^{\, -pH_o}\cdot\left ( 1+p\cdot 10^{-2} \right )

                       1+p\cdot 10^{-2}=10^{0{,}2}

                       p=\left (10^{0{,}2}-1 \right )\cdot 10^2=58{,}4893

En pH-afvigelse på -0,2 Sø svarer til en H3O+-koncentrationsafvigelse på 58,5%.


Skriv et svar til: pH Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.