Matematik

Monotoniforhold

24. september 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

1 kg vand har ved en temperatur på t° C (hvor 0° ≤ t ≤ 30°) et rumfang på

V  = 999,87 - 0,06426t + 0,0085043t2 - 0,0000679t3 cm3

Ved hvilken temperatur har vand den største massefylde?

Nogen der kan hjælpe med denne opgave? ville være endnu bedre hvis i også vidste hvordan man løste den på maple. 
Tak på forhånd :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af peter lind

Du skal finde for hvilken temperatur vandets rumfang er mindst.

Find V'(t) og løs ligningen V'(t) = 0


Svar #2
25. september 2016 af Theajames (Slettet)

hvordan finder jeg V'(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af jantand

Du skal kunne differentiere

Og du skal kunne løse en andengrdsligning.

Differentiering af din ligning:

V' =-0,06426 + 2*0,0085043t - 3*0,0000679t^2 = 0

Løsning på ligning hvor V' sættes =0

Brug regnemaskine eller håndkraft


Svar #4
25. september 2016 af Theajames (Slettet)

hvordan differentierede du den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af jantand

Jeg differentierer   Differentialet af en potens er  f(x) = x^n

Så er f'(x) = n*x^(n-1)

Hvis f(x)= a

Så er f'(x)=0

For f(x)= a*x^n

f'(x)=a*n*x^(n-1)


Svar #6
25. september 2016 af Theajames (Slettet)

hm okay. du ved ikke tilfældigvis hvordan man gør det i maple?


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.