Matematik

Approksimation

25. september 2016 af Ageless127 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg knokler lidt med spørgsmålet:

Kan man altid regne med at P3 er bedre til at approksimere f end P1?

Jeg har funktionerne:

f(x)=(1+(1/2)*x)^2*(1-ln(1+(1/2)*x))

P1(x)=1+1/2x

P3(x)=1+(1/2)*x-(1/8)*x^2-(1/24)*x^3

og kan ikke se hvordan jeg skal svare på det?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af pernillelh (Slettet)

Hej, jeg er igen med samme opgave.

Hvad har du fået restleddene til at være for henholdsvis P1 og P3?


Svar #2
25. september 2016 af Ageless127 (Slettet)

For P1 = - 0.22637

For P3 = 1/432

Men ved ikke om det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af VandalS

Approksimationer er et lokalt fænomen - I kan prøve at undersøge, hvad der sker med de approksimerende polynomier, når I kommer langt væk fra udviklingspunktet.


Svar #4
25. september 2016 af Ageless127 (Slettet)

Altså prøve at sætte x=50 eksempelvis i de tre funktioner og sammenlign dem?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af VandalS

Det ville være en mulighed, ja. I kan også undersøge flere punkter og sammenligne punkter tæt på udviklingspunktet med punkter, der ligger længere væk, og se forskellen.


Svar #6
25. september 2016 af Ageless127 (Slettet)

Fedt tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2016 af travian1 (Slettet)

Hej, sidder selv og er igang med afleveringen.. Du kan tilfældigvis ikke hjælpe med opgave 1d) samt 2a)??


Skriv et svar til: Approksimation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.