Matematik

Opstille ligningssystem

25. september 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal løse opgave 4 på vedhæftede tegning. Jeg er kommet frem til at opstille følgende ligningssystem:

2y+x=1,5

4(0,5*y^2)=0,04

Værdierne af x og y virker imidlertid ret usandsynlige. Hvad går galt?


Svar #1
25. september 2016 af Anonyminized (Slettet)

Jeg glemte så lige at vedhæfte billedet :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2016 af jantand

Siden er 2y+x=1,5

fliserne er 2*y^2  (De danner to kvadrater)

Hver flise er 0,04

Så: 2y^2=4*0,04

y=0,28

x= 1,5-(2*0,28)= 0,94


Svar #3
25. september 2016 af Anonyminized (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Opstille ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.