Matematik

Diff. ligning

25. september 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er ved at regne en diff. ligning ud. Jeg skal nu regne ud hvad k er?
Er der nogle der kan hjælpe, hvordan man gør. Kan selvfølgelig godt for lommeregneren til det.

5=20e^-^1^0^k

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2016 af jantand

Tag ln på begge sider

ln5 = ln20 + (-10klne)  lne=1

Så ln5 -ln20 =-10k

find ln5 og ln20  

(ln5-ln20)10 =-k

k=0,1387  Regn selv efter at jeg ikke har ganget og ln forkert


Svar #2
25. september 2016 af VI1000 (Slettet)

Suoer, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.