Matematik

Søger venligst megen hurtigt hjælp til en opgave!

25. september 2016 af Camjohanssen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:

Når man kører en tur med cykeltaxa koster det 80 kr. for 2 km og 155 kr for 5 km.

a) antag at der er en linær sammenhæng mellem turens længde og prisen, og find et udtryk for hvordan prisen afhænger af turens længde

b) Benyt det udtryk som du fandt i punkt a til at beregne prisen for en tur på 8,5 km


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af AMelev

Lad x være antal kørte km og f(x) være prisen (målt i kr).

Du har så 2 punkter på f-grafen.
Benyt formlen til beregning af hældningskoefficienten \small a=\frac{y2-y1}{x2-x1}(=\frac{f(x2)-f(x1)}{x2-x1}) og derefter formlen til beregning af konstantledet \small b=y2-a\cdot x2(=y1-a\cdot x1).


Skriv et svar til: Søger venligst megen hurtigt hjælp til en opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.