Matematik

differentier f(x)

25. september 2016 af vaz84cfx (Slettet) - Niveau: B-niveau

I opgaven er der givet et vilkårligt andengradspolynomium 

f(x) = ax^2 + bx + c

a) differentier f(x)

- Jeg ved ikke hvordan opgaven skal gribes an. 
Skal man lave en polynomiumsbrøk? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f '(x) = 2ax + b


Svar #2
25. september 2016 af vaz84cfx (Slettet)

Opgaven efter denne lyder, at man skal finde f ' (x) - så jeg tror det må være noget andet i denne opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af AMelev

Upload lige hele opgavens ordlyd.


Svar #4
25. september 2016 af vaz84cfx (Slettet)

Vi ser på et vilkårligt andengradspolynomuim


f(x) = ax^2+bx+c

I denne opgave skal I ved hjælp af differentialregning bestemme hvilken indflydelse
tallet b  har på udseendet af andengradspolynomiets graf. For at bestemme dette,
skal følgende spørgsmål besvares

a) Differentier f(x) uden brug af Maple.


b) Beregn f'(0) også uden brug af Maple.


c) Beskriv nu i ord hvad tallet f'(0) beskriver geometrisk set og angiv en skitse af situationen.


d) Benyt svaret på c) til at bestemme fortegnet for b


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af seborg2 (Slettet)

I opgave a) skal du som tidligere sagt blot differentiere f

f'(x)=2ax+b

I den næste opgave skal du blot indsætte x=0 og beregne funktionsværdien


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Mangler der ikke nogle oplysninger? For at bestemme b's fortegn skal man enten have en tegning af grafen eller man skal kende a's fortegn samt om toppunktet ligger til højre eller venstre for y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2016 af AMelev

Du har ret i, at du skal have grafen, men jeg tror det er meningen, at du skal gå videre med den grafskitse, du har lavet i c). Du kan jo også lave forskellige grafer og kigge på b for hver af dem.

I b) har du forhåbentlig fundet ud af, at f '(0)= b og i c) har du formentlig angivet, at f '(0) er tangenthældningen i x = 0.
De to ting tilsammen fortæller, at b er tangenthældningen i x = 0, og på din graf kan du så afkode fortegnet for b.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2016 af jantand

f(x)=ax^2+bx+c

f'(x)= 2ax+b

f'(0)= 2a*0+b =b

f'(x) er hældningen a tangenten til punktet  der sættes ind.

Fortegn + så har tangenten positiv hældning for x=0

Fortegn - så har tangenten negativ hældning for x=0


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)


Skriv et svar til: differentier f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.