Matematik

Bestem den ukendte størrelse så der kun er 1 løsning

26. september 2016 af GymEl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften!

Jeg er helt fortabt omkring denne opgave... 
Jeg har vedhæftet et billede af den og håber der er en venlig sjæl som kan hjælpe! 

Vedhæftet fil: mat 3.4.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2016 af Capion1

I alle fire tilfælde løses
d = b2 - 4ac = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2016 af mathon

                                                      b=\mp 2\sqrt{ac}

                                                      a=\frac{b^2}{4c}

                                                      c=\frac{b^2}{4a}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2016 af AMelev

En andengradsligning har netop 1 løsning, når diskriminanten d = 0. Se #1.

Du skal altså i hvert af de fire tilfælde bestemme d, sætte d = 0 og løse den ligning mht. den ubekendte størrelse, der indgår.


Skriv et svar til: Bestem den ukendte størrelse så der kun er 1 løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.