Matematik

REDUCERING

26. september 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan reduceres dette:

e5·lnx

og

2·lnx + 3·lnx


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2016 af mathon

                 e^{5\ln(x)}=e^{\ln(x)\cdot 5}=\left ( e^{\ln(x)} \right )^5=x^5


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2016 af mathon

            2\ln(x)+3\ln(x)=5\ln(x)=\ln\left ( x^5 \right )


Svar #3
26. september 2016 af lokpæø (Slettet)

Mange tak. Er
2ln(x)+2ln(x)=ln(x^2)
 

og er:

ln(\frac{1}{e^3^x}) lig med-3x

Ved du hvordan man løser:
2^x^+^1=3^x


Skriv et svar til: REDUCERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.