Matematik

matematik

26. september 2016 af clarapedersen2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg har nu fået en 9 klasse så jeg valgt at give dem en problemregning fra år 2006 ( vikingskib maj-juni) er der nogen der har en facit, har nemlig ikke tid til at løse den, da jeg nemelig har for mange klasser 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2016 af RødSaftevand (Slettet)

Er du nu sikker på at du er en lærer? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2016 af niko7654

Opgave 1.
1.1 1.2 1.3 1.4 Arealet af udgravningsfeltet Trekant 1 Trekant 2 Trekant 3 Alle trekanter I meter Forhold mellem hvert skibs længde og bredde Omtrentlige alder af Skuldelev 2 Meter afspærring om udgravningen : 2012 - 1040 år : 4,5 + 3,3 + 2,4 + 4,8 + 2m  17 : Svarark = = 972 år 170 m

: : : : :

2  4,4  0,5 4  4,5  0,5 4  2  0,5 4,4 + 9 + 4 17,4  10

= = = = =

4,4 cm 9 cm 4 cm 17,4 cm 170 m

1.5

:

= = = =

3,67 : 1 7,74 : 1 4,15 : 1 7:1

1.6

Forskel på handelsskibe og krigsskibe

: forskellene er at handelsskibe er langt bredere i forhold til længden

Opgave 2.
2.1 Procent egenvægt af skibets samlede vægt Antal mænd om bord I kg Mænd Antal ton ballast fjernes Hvor mange flere mænd Vægt, der fjernes Havhingstens fart i m/s : : 22 - 8,3 - 1,6 - 7,8 : 4,3  1000 : = = = = 37,73 % 4,3 ton 4300 kg 48 mand

2.2

2.3

: 80 - 48 : 32  0,09 5  0,515

= = =

32 mænd 2,88 ton 2,575 m/s

2.4

2.5

Kilometer i timen Til kilometer Til i timen

: : 0,002575  60  60

= =

0,002575 9,27 km/t

Nadja Sletting Frederiksen 9D

2.6 2.7 Sejle over 8 knob

: Svarark : Svarark = 85 - 150

Opgave 3
3.1 3.2 3.3 3.4 Kløvet for at få 32 kløverstykker Endefladen i forholdet 1:3 Endeplanke på 3 cm Størst mulige bredde : 1 + 2 + 4 +8 + 16 : Mm papir : Mm papir : Aflæst = 37,5 cm = 31 gange

Opgave 4
4.1 Vægt af sejlet uden smørelse og tovværk vis at sejldugens styrke med tilnærmelse er 1000 gram pr. m² : 243 - 113 - 45 = 85 kg

4.2

: 0,94  1000

= = =

0,94 kg 940 g - ca 1000 g 626,53 newton

4.3

Kraft, der skal trækkes med

:

Opgave 5
5.1 5.2 Skibets dybgang uden last Rumfang af skibskroget under vandlinjen : Aflæst = 0,7 meter

: : Svarark

=

32,52 m3

5.3 5.4 Ton Ottar er lastet med

: 32,52 - 10 ton

=

22,52


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.